Image Alt
  /  Hotel   /  Sevnica in njena ponudba

Sevnica in njena ponudba

Sevnica je prikupno mesto, locirano ob reki Savi ter znano po svojem srednjeveškem gradu, ki se nahaja na griču nad starim mestnim jedrom. Občino Sevnica odlikujejo urejene infrastrukture, visoko raven javnih storitev ter služb. Slednje omogoča dobro počutje, varnost občanov ter ne nazadnje zadovoljstvo.

Občina je prijazna tako do starejših kot mladih, otrok ter družin. Veliko urejenih javnih površin omogoča priložnosti za različne dejavnosti na prostem, in to vse leto.

Kaj lahko v občini Sevnica doživite oz. vidite z vidika obiskovalca?

Utrip občine odseva številne tradicionalne prireditve, ki so znani za ta del Slovenije. Vsako leto priredijo različne festivale, kot so:

  • festival salamijade,
  • modre frankinje,
  • festival Sevniško grajsko poletje,
  • študentski Vejžde žur,
  • kitarijada in mnoge druge.

Ta dogajanja seveda bogatijo številna društva, ki se prijavijo oz. podajo svojo roko prostovoljno in kreativno.

Sevnica vam ponuja svoje darove narave, izvrstno kulinariko, zibelko sadjarstva, svojo bogato zgodovino, ponuja tudi številne aktivne oddihe, animirane oglede predstav, raznoliko kulturo in več.

Se da v Sevnici videti kaj zgodovinskega?

Seveda! Ogledate si lahko prelepo ohranjeno arheološko najdišče Ajdovski gradec, ki sodi med najbolje raziskana naselja v času preseljevanja ljudstev 5. in 6. stoletja v tem delu Evrope. Zanimivo je, da si lahko ogledate moderne vsebine, ki na prikupen način prikažejo življenje graščakov v času obstoja te naselbine.

Priključite se lahko prav tako izkustveni arheološki delavnici, če vas zanimajo življenja naših prednikov ter njihov način dela.

Za dodatno doživetje boste imeli možnosti:

  • mletja moke v ročnem mlinu,
  • mikati volno z železnim glavnikom,
  • tkati na statvah,
  • s stilusom se podpisati na voščeno tablico in podobno.

Če bi si želeli ogledati maketo Ajdovskega dvorca ter izdelanih replik predmetov, ki so jih včasih uporabljali in so bili najdeni na Ajdovskem dvorcu, si lahko vse to ogledate na Gradu Sevnica.

Aktivno doživetje v občini Sevnica

Sevnica je polna lepih kotičkov, ki si jih lahko ogledate s kolesom po namensko urejenih poteh. Dobrodošli so privrženci gorskega kolesarstva, down-hilla ter tekmovalni kolesarji. Če želite preizkusiti svoje zmožnosti in motoriko na kolesu, lahko obiščete poligon kolesarske vožnje Pump truck, ki na 1000 km2 ponuja ogromno možnosti za urjenje in obvladovanje kolesa.

Veliko možnosti se odpira tudi pohodnikom in planincem, ki lahko obiščejo prelepo bližnjo Lisco, ki se nahaja na 948 m nadmorske višine in je eden posavskih hribov z najlepšim razgledom. V bližini sta Veliki Kozji Vrh (993 m) ter Lovrenc (459 m).

Odpravite se lahko tudi po tematskih pešpoteh, ki vam ponujajo čudovite razglede ter naravne in kulturne lepote.

In če še morda nikoli niste, imate odlično priložnost, da si Sevnico ogledate kar z jahanjem konja. Ja, čudovita izkušnja, ki je ne boste zlahka pozabili. S konjem se lahko odpravite po gozdnih in travniških poteh, ter prijahate, kot nekoč gospoda, kar pred grajska vrata.

Če pa ste avanturist, pa vas čaka še vrsta rekreacije v vodi ali v zraku.

Občina se lahko pohvali prav tako s srebrnim znakom Slovenia Green Destination, saj so s tem potrdili, da je to občina, ki je turizmu, obiskovalcem, turistom ter okolju prijazna destinacija.

Dobrodošli v Sevnici!